suomeksi

Vokalgruppen Romberg är, som namnet antyder, en sångensemble där alla medlemmar hör till samma familj. Gruppen har etablerat sig som en av de mest omtyckta vokalgrupperna i Svenskfinland och har uppträtt i såväl stora konsertsalar som kyrkor och har sjungit allt från andlig musik till folk- och popmusik. Julen 2015 gav vokalgruppen Romberg ut sin andra skiva, Jul igen, i samband med en välbesökt konsertturné runt hela Svenskfinland. Gruppens debutalbum Jul, som släpptes 2009, fick ett bejublat mottagande och kallades bl.a. ”den bästa julskiva som någonsin producerats i Svenskfinland” och ”årets Nordiska julskiva” (Radio Vega). Även Jul igen har tagits väl emot av såväl kritiker som lyssnare och julen 2016 ges skivan ut även i Sverige och de övriga nordiska länderna.

Förutom att ge egna konserter är vokalgruppen Romberg en efterfrågad artist på såväl privata fester som större evenemang och har uppträtt med andra artister som t.ex. Samuel Ljungblahd (Sve), samt medverkat på en rad finlandssvenska skivor och tv-program. Sammansättningen varierar, men som mest består gruppen av Christa Katter, Christine Skogman, Elna Romberg, Jenna Romberg, Christer Romberg, Christopher Romberg, Christian Romberg och Christo Romberg.

Gruppmedlemmarnas musikaliska bakgrund omfattar allt från klassisk musik till pop, rock, rhythm&blues och jazz. Denna breda skala av influenser utgör grunden för vokalgruppens sound, som karaktäriseras av tajta välklingande stämmor och starka solistiska insatser. Utöver musicerandet i vokalgruppen Romberg är flera av medlemmarna aktiva som musiker, artister och producenter i olika sammanhang. Rockbandet Stay With Stacy, där Christer är solist, Christo keyboardist och Christopher trummis, släppte ett nytt välproducerat album sommaren 2015. Elna fick sitt publika genombrott då hon deltog i årets säsong av tv-programmet The Voice of Finland 2015, där hon hyllades av såväl stjärncoacharna som publiken och tv-tittarna. Hon har hittills släppt två egna singlar, som båda toppat spellistorna på bl.a Radio Vega under flera månader. Christa frilansar som solist, lovsångsledare och lärare och uppträder regelbundet både runtom i Finland och utomlands. Christopher har ända sedan han vann sångtävlingen Tenavatähti 1991 på ett eller annat sätt arbetat med musik; som sångare, trummis, ljudtekniker eller producent.

Läs mer på:  http://www.staywithstacy.net och http://www.elnaromberg.com