på svenska

Romberg-lauluyhtye on nimensä mukaisesti kokoonpano jossa kaikki jäsenet kuuluvat samaan perheeseen. Kokoonpanosta on tullut yksi pidetyimmistä lauluryhmistä Suomen ruotsinkielisten keskuudessa. He ovat esiintyneet suurilla konserttisaleilla ja kirkoissa, laulamalla sekä hengellistä musiikkia että kansan- ja popmusiikkia.
Lauluyhtye Romberg julkaisi jouluna 2015 toisen levynsä Jul igen, menestyksekkäällä joulukiertueella ja tänä vuonna levy julkaistaan Ruotsissa ja muissakin pohjoismaissa. Ryhmän ensilevy Jul, joka julkistettiin vuonna 2009, sai ylistetyn vastaanoton ja sitä kutsuttiin muun muassa parhaimmaksi Suomen ruotsinkielisten tuottamaksi joululevyksi milloinkaan ja sai myös maininnan "Pohjoismainen vuoden joululevy" (Radio Vega).

Omien konserttiensa lisäksi Romberg-lauluyhtye esiintyy myös usein kysyttynä yksityisissä juhlatilaisuuksissa sekä suuremmissa tapahtumissa. He ovat esiintyneet yhdessä eri artistien kanssa, esim. Samuel Ljungblahd (Sve), sekä olleet mukana useassa suomenruotsalaisessa levytyksessä ja TV-ohjelmassa. Kokoonpano vaihtelee, mutta ryhmässä vaikuttavat enimmäkseen Christa Katter, Christine Skogman, Elna Romberg, Jenna Romberg, Christer Romberg, Christopher Romberg, Christian Romberg ja Christo Romberg.

Ryhmän musikaalinen tausta koostuu aina klassisesta musiikista alkaen popista, rockista, rhythm&bluesista ja jazzista. Tämä vaikutteiden laaja kirjo luo perustan lauluryhmän omalle soundille, joka on luonteeltaan intensiivistä ja eri äänilajeissa hyvin sointuvaa sekä vahvaa solistista osaamista.
Useat Romberg-lauluyhtyeen jäsenistä ovat kokoonpanossa musisoimisen lisäksi aktiivisia muuskkoina, artisteina ja tuottajina eri yhteyksissä. Rockibändissä STAY WITH STACY on Christer solistina, Christo kosketinsoittajana ja Christopher rumpalina, ja he julkaisivat hyvin onnistuneen albumin kesällä 2015. Elna tuli laajemmalle yleisölle tunnetuksi osallistuessaan vuoden 2015 TV-ohjelmaan The Voice of Finland. Hän sai kehuja eturivin tähtivalmentajista sekä yleisölta ja tv-katsojilta. Hän on julkaissut kaksi omaa singleä, jotka molemmat ovat olleet mm. Radio Vegan soittolistalla monta kuukautta. Christa työllistää itsensä solistina, ylistyksen johtajana ja opettajana. Hän esiintyy säännöllisesti eri puolilla Suomea ja ulkomailla. Christopher on jo vuodesta 1991 lähtien, jolloin hän voitti Tenavatähti-kilpailun, eri tavoin toiminut musiikin parissa, laulajana, soittajana tai äänimiehenä ja tuottajana.

Asiasta lisää:

http://staywithstacy.net
http://elnaromberg.com